Kamera.nl

+
Mandje (0)

U hebt niets in uw winkelwagen.

Voigtländer & Son

Voigtländer & Son is in 1756 opgericht door Johan Christoph Voigtländer in Wenen. Het bedrijf was gespecialiseerd in de produktie van wetenschappelijke instrumenten. Zijn zoon Johann Friedrich zette het bedrijf voort en ging ook optisch glas, brillenglazen en toneelkijkers produceren.

Peter Wilhelm Friedrich, de kleinzoon van de oprichter, ontwikkelde samen met Jozef Petzval een nieuw type objectief met een voor die tijd uitzonderlijke lichtsterkte van f/ 3,7 . Dit objectief werd voor het eerst gebruikt in een door Voigtländer ontwikkelde volledig metalen camera.

Tot ongeveer 1960 blijft Voigtländer camera's produceren. In 1956 wordt Voigtländer gekocht door Zeiss en wordt deel van de Carl Zeiss-stichting. Vanaf 1965 worden er camera's geproduceerd onder de naam Zeiss Ikon-Voigtländer, deze produktie eindigt in 1972. Datzelfde jaar nog wordt er samen met Rollei een nieuw Voigtländer bedrijf opgericht.

1 artikel(en)

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Lijst  Foto-tabel 

 1. Voigtländer Brillant

  Voigtländer Brillant

  Voigtländer Brillant in 1932 op de markt gebracht als goedkope tweeoog reflexcamera. De camera had een metalen body en een grote heldere zoeker zonder scherpstelmogelijkheid.

  Deze camera hebben we ook te koop, kijk in de rubriek Vintage Camera's onder Voigtlander 

   
  Meer info

1 artikel(en)

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Lijst  Foto-tabel 

Welkom bij Kamera.nl

Kamera.nl is de gezamenlijke website van Foto van der Waal en Ringfoto Engelse. Een fotospeciaalzaak met een breed assortiment aan fotoapparatuur, videoapparatuur, verrekijkers en telescopen. Uiteraard kunt u terecht voor een pasfoto, en het direct-klaar afdrukken van foto's.

Lees verder

Nieuwsbrief