Kamera.nl

+
Mandje (0)

U hebt niets in uw winkelwagen.

Voigtlander

Voigtländer & Son is in 1756 opgericht door Johan Christoph Voigtländer in Wenen. Het bedrijf was gespecialiseerd in de produktie van wetenschappelijke instrumenten. Zijn zoon Johann Friedrich zette het bedrijf voort en ging ook optisch glas, brillenglazen en toneelkijkers produceren.

Peter Wilhelm Friedrich, de kleinzoon van de oprichter, ontwikkelde samen met Jozef Petzval een nieuw type objectief met een voor die tijd uitzonderlijke lichtsterkte van f/ 3,7 . Dit objectief werd voor het eerst gebruikt in een door Voigtländer ontwikkelde volledig metalen camera.

Tot ongeveer 1960 blijft Voigtländer camera's produceren. In 1956 wordt Voigtländer gekocht door Zeiss en wordt deel van de Carl Zeissstichting. Vanaf 1965 worden er camera's geproduceerd onder de naam Zeiss Ikon-Voigtländer, deze produktie eindigt in 1972. Datzelfde jaar nog wordt er samen met Rollei een nieuw Voigtländer bedrijf opgericht.

1 artikel(en)

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Lijst  Foto-tabel 

 1. Voigtlander Vitoret S

  Voigtlander Vitoret S

  Voigtlander Vitoret S . Camera werkt nog goed en heeft wat lichte gebrukssporen
  1046455-E5-3-6
  € 19,00
  Meer info

1 artikel(en)

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Lijst  Foto-tabel 

Welkom bij Kamera.nl

Kamera.nl is de website van Foto van der Waal. Een webshop met een breed assortiment aan fotoapparatuur en toebehoren.

Bent u op zoek naar iets wat niet op de website staat stuur ons dan een email en we kijken of we u daar alsnog mee kunnen helpen

Lees verder

Nieuwsbrief